RSS

Atunci când fratele Davi Paes Silva, preşedintele Conferinţei Generale, a făcut o scurtă vizită în România în iarna trecută, prezentările dumnealui despre neprihănirea prin credinţă au avut un impact atât de puternic asupra ascultătorilor săi, încât aceştia l-au rugat să revină pentru a prezenta un întreg seminar pe această temă unei audienţe mai numeroase.
Ca urmare, Consiliul Uniunii Române a hotărât organizarea unui seminar despre neprihănirea prin credinţă care să fie susţinut de către fratele Silva între 9-12 august 2012 la Campusul AZSMR din Porumbacu, Romania. Vestea s-a răspândit şi în jur de 300 de persoane din întreaga ţară şi câţiva fraţi din Ungaria, Germania şi un frate din Coreea s-au întrunit ca să petreacă momente minunate împreună, ascultând cele 6 teme prezentate într-un mod simplu dar impresionant. La sfârşitul fiecărei teme, participanţilor li se oferea ocazia de a pune întrebări pentru a primi mai multe lămuriri cu privire la părţile mai greu de înţeles.
Corul naţional, fanfara şi alţi instrumentalişti împreună cu cei mici au îmbogăţit programul lăudându-l pe Domnul.
Fie ca Domnul să binecuvânteze sămânţa semănată în acele zile de vară ca ele să aducă roade bogate întru viaţa veşnică.


Video


 

În perioada vacanţei studenţilor a fost organizată la Campusul bisericii noastre din Porumbacu o tabără de tineret.
Numărul participanţilor nu a fost foarte mare, totuşi cei care au participat s-au bucurat de o frumoasă părtăşie, precum şi de bucuriile iernii.
Temele prezentate cu această ocazie au avut ca subiect “Prietenia”, relaţie văzută din perspectiva raportului dintre indivizi, modului în care ne raportăm grupului din care facem parte, respectiv familie şi biserică, precum şi prietenia cu Isus, relaţie care va îmbunătăţi vizibil celelalte legături sociale.

 

Video


 

Perioada din preajma Anului Nou a fost planificată pentru o întâlnire cu scopul unui seminar de familie.
Invitatul special pentru acest eveniment a fost fr. Duraisamy Sureshkumar, vicepreşedintele Conferinţei Generale a bisericii noastre.
Datorită faptului că printre cei prezenţi s-au aflat foarte mulţi tineri necăsătoriţi, dumnealui a fost nevoit să-şi modifice structura prezentărilor, abordând în prima parte situaţia cu care se confruntă tinerii în relaţiile lor cu părinţii, cu prietenii etc. […]


Video


 

În perioada 23 – 27 decembrie 2011 Campusul bisericii noastre de la Porumbacu a găzduit o tabără internațională de tineret, la care au participat aproximativ 200 de tineri din țară și de peste hotare.
Invitatul special pentru susținerea programelor religioase a fost fr. David Zic, secretarul Departamentului de Tineret al Conferinței Generale. Temele prezentate cu această ocazie, grupate sub genericul ”La piciorul crucii”, au dezbătut pe larg mesajul Mântuitorului transmis în momentele agoniei Sale pe crucea Golgotei:

“Tată, iartă-i căci nu ştiu ce fac”;
“Vei fi cu Mine în rai”;
“Mamă, iată fiul tău. Fiule, iată mama ta”;
“Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”;
“Mi-e sete”;
“S-a isprăvit!”;
“Tată, în mâinile Tale Îmi încredinţez duhul”.

“Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!”

Pornind de la rugăciunea aceasta a Domnului Hristos și înțelegând că suntem chemați să procedăm asemenea Lui, subiectul prezentat în cadrul acestei teme s-a ocupat de ”Iertare”. […]


Video


 

Începând cu 23 august 2011, timp de trei săptămâni, Campusul AZSMR de la Porumbacu s-a dovedit a fi o gazdă ospitalieră pentru cei aproape 200 de delegaţi şi personal auxiliar care au participat la cea de-a XX-a sesiune de delegaţi a AZSMR.
Aceştia şi-au desfăşurat lucrările în sala de conferinţe a Campusului, situat, la rândul lui, într-un cadru natural de excepţie. […]

În perioada 14-16 august, Campusul AZSMR din Porumbacu a găzduit o adunare de tineret care s-a bucurat de o bogată participare, majoritatea fraţilor fiind bucuroși să petreacă mai multe zile în comuniune cu Creatorul, cu natura și unii cu alţii.
Deși cei mai mulţi fraţi au locuit în corturi și programul s-a desfășurat tot într-un cort […]